Frankrijk beste land

vrijdag 15 januari 2010 · 0 reacties2010

vrijdag 1 januari 2010 · 0 reacties

Zo, weer een jaar voorbij. Zit er nog wat ontwikkeling in de 2015 aspiraties? Jazeker. Het ontwikkelen van de fransetaalvaardigheid vordert volgens plan. Contacten met Franse vrienden volop in virtuele en reële zin, ze komen ook gewoon naar Nederland namelijk. En ze vinden het nog leuk ook, die molens. 

Missen.

Ik weet niet of ik het al eerder heb geschreven, mijn naasten vinden mij inmiddels een zeurkous maar ik moet het toch weer even kwijt: het vuurwerk zal ik niet missen in Frankrijk.

Ik ben geen tegenstander van het afsteken van vuurwerk bij het inluiden van het nieuwe jaar maar doe dat dan ook gewoon om 12 uur in de nacht. Een half uurtje en dan is het wel weer leuk geweest. Maar nee, om het handhaven enigszins hanteerbaar te maken "mag" je op oudjaarsdag al om 10:00 uur aan de slag. Niet één valide verklaring heb ik daarvoor ooit gehoord. Dan te bedenken dat 78% van de inwoners van Nederland helemaal geen vuurwerk koopt lijkt het mij tijd voor verandering: Lekker samen op een plein kijken naar professioneel vuurwerk, glühwijntje erna (of twee) en dan lekker weer naar huis om eventueel bij de buren nog wat te karaoken of iets dergelijks, maakt niet uit als het maar vloeibaar is en tot 05:00 uur duurt ;-)


Volgers van deze Blog

Waarom deze weblog?

Sinds 2006 denken wij, een echtpaar 1959 -1960, na over wat we willen mochten onze 3 kinderen de deur uit zijn (dat duurt nog een paar jaar). En omdat je als je iets goed wilt doen er goed over na moet denken, doen we dat vanaf dat moment ook in steeds gestructureerder vorm.

"Wij gaan naar Frankrijk in 2015".

Wij zijn dan om en nabij 55 jaar.

Het kan iets later worden. Kan ook eerst reizen en dan pas wonen worden, maar het blikpunt is er.


Zodat we nu de Franse taal aan het leren zijn.

Hier lees je in een maandelijkse column de ontwikkelingen, hoogtepunten en teleurstellingen op de weg er naar toe.

Als het goed is worden het 85 columns, los van de berichtjes tussendoor.

(en dat is wellicht wat optimistisch)

TV5.org info - France

Le Monde: à la une