Update September 2013

donderdag 12 september 2013 · 0 reacties

Het gaat hard met de tijd, minder hard met posten op deze plek. Druk, druk, druk.

Staande plannen nog overeind? Jazekers! De kinderen zijn de deur nog steeds niet uit en dat is ook niet erg, alles moet in het eigen ritme gebeuren, maar er zit wel beweging in. 2015 of 2016 is nog steeds in beeld.

De afgelopen tijd hebben we doorgebracht met zoeken naar en beslissen over de regio waar we zouden gaan wonen.

En het is geworden:  Regio Béziers.


Denk dan aan het plaatsje: Capestang. Mooi aan het Canal du Midi. Ook al een mooie strook water.


Zonuren, dichtbij zee, dicht bij Spanje en de Pyreneeën, dicht bij de Cevennen. Niet al te veel wind. Alhoewel we over dat laatste nog twijfels hebben.

We brengen al veel vakantietijd in Frankrijk door, zo'n drie maanden dit jaar in totaal. Wat nu op het programma staat is het huren van een huis in die regio in de winterperiode. Want dat we het samen wekenlang goed uit kunnen houden in de zomer dat staat nu wel vast. Maar of dat in de winter ook even leuk is? We denken van wel maar we willen het zelf eerst ervaren. 2 Maanden gaan we dan "wonen". Internet en TV erbij en hup. Inkopen doen. Vrienden uitnodigen of er naartoe gaan. Ach, we komen die tijd ook wel door.

Iedereen vraagt steeds of we al een huis hebben gevonden. Het antwoord moet dan steevast luiden: Neen, dat kan nog helemaal niet. Er is nog tijd te gaan. En....ons huis in Nederland moet ok éérst verkocht zijn zodat we met geld in de pocket kunnen gaan jagen. En daar nemen we dan ook tijd voor. Met ons campertje kunnen we ook wel een tijd overleven.


Volgers van deze Blog

Waarom deze weblog?

Sinds 2006 denken wij, een echtpaar 1959 -1960, na over wat we willen mochten onze 3 kinderen de deur uit zijn (dat duurt nog een paar jaar). En omdat je als je iets goed wilt doen er goed over na moet denken, doen we dat vanaf dat moment ook in steeds gestructureerder vorm.

"Wij gaan naar Frankrijk in 2015".

Wij zijn dan om en nabij 55 jaar.

Het kan iets later worden. Kan ook eerst reizen en dan pas wonen worden, maar het blikpunt is er.


Zodat we nu de Franse taal aan het leren zijn.

Hier lees je in een maandelijkse column de ontwikkelingen, hoogtepunten en teleurstellingen op de weg er naar toe.

Als het goed is worden het 85 columns, los van de berichtjes tussendoor.

(en dat is wellicht wat optimistisch)

TV5.org info - France

Le Monde: à la une